Сушилнята безспорно е един от най-полезните уреди, от които всяко домакинство

...
Сушилнята безспорно е един от най-полезните уреди, от които всяко домакинство
Коментари Харесай

Триковете, с които сушилнята става още по-ефективна

Сушилнята несъмнено е един от най-полезните уреди, от които всяко домакинство се нуждае. Слагаме мокрите облекла от пералнята директно в нея и след час-два те са сухи, топли и подготвени за обличане. Но с цел да бъде всичко толкоз прелестно, колкото го описваме, е добре да съблюдаваме няколко правила, а за какво не и да използван няколко трика, с които сушенето да стане по-ефективно.
 Грешките, които вършим при пране, и по какъв начин да ги избегнем, с цел да спестим електрическа енергия и да запазим облеклата
Грешките, които вършим при пране

И по какъв начин да ги избегнем

Почистване

За да работи сушилнята оптимално дейно, да изсушава облеклата оптимално бързо и да не прегрява прекомерно доста е от значително значение да почистваме вярно филтрите. Освен да отстраняваме насъбрания мъх след всеки цикъл на работа, би трябвало най-малко един път в месеца да измиване филтрите с хладка вода и сапун.

Магия с хавлия

Ако желаеме облеклата в сушилнята да изсъхнат по-бързо, просто би трябвало да сложим сред тях суха хавлиена забрадка. Тя ще поеме част от влагата и по този начин ще подкрепи процеса.
 Снимка 655098

Тенис топки

Този трик към този момент не е загадка за множеството притежатели на сушилни. В взаимозависимост от количеството пране, което сме заредили, се нуждаем от една, две или три чисти тенис топки, които пускаме да се въртят дружно с облеклата. Те са изключително ефикасни при пране на завивки, якета с пух, плюшени и играчки и други, които не желаеме да изгубят формата и плътността си.

Алуминиево фолио

Един малко по-нестандартен, само че също толкоз ефикасен съвет. Трябва ни само алуминиево фолио, което вършим на топки. С тях ще успеем да премахнем статичното електричество от облеклата, което е обикновено събитие при триене една в друга на нагрятите материи в сушилнята. Топките могат да се употребяват още веднъж и още веднъж за месец-два, а облеклата ни ще са все по този начин пухкави и по-малко измачкани, написа Reader`s Digest.
 Снимка 655101

Лавандула не само за мирис

Ако по никакъв начин не ни подхожда концепцията да гладим облеклата, откакто ги извадим от сушилнята, има и един различен елементарен трик с двоен ефект, който може да опитаме. Малко преди края на цикъла на сушене пръскаме облеклата с чаша вода, към която сме добавили 5-10 капки етерично масло от лавандула.
 Как да върнем формата на сгънат при пране вълнен пуловер
Как да върнем формата на сгънат при пране вълнен пуловер

Трик, който работи и за джинси

Така прането не само ще ухае ужасно, само че и няма да има потребност от ютия, преди да стигне до дрешника. Но не трябва да забравяме да го извадим оптимално бързо след цялостното изсушаване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР